← Înapoi

COMPETIŢIA SCURTMETRAJ

Regizor: diverși regizori Actorii: diverși actori Țara producție: Franța Anul: Durata: 2h25 Limba: Franceză Subtitrare: Română Sectiune film: Competiția tinerelor talente - scurtmetraj - acoperă o diversitate de stiluri. Un juriu compus din trei tineri critici de film va alege regizorul câștigător, care va fi invitat pentru un sejur de creație la Rezidența de Buzunar a Institutului Francez din România la București.

Sinopsis:

Format inovator și surprinzător prin excelență, scurtmetrajul își face pentru cea de-a doua oară loc în selecția Festivalului, într-o secțiune scurtă, dar care acoperă o diversitate de stiluri. Un juriu compus din trei tineri critici de film va alege regizorul câștigător, care va fi invitat pentru un sejur de creație la Rezidența de Buzunar a Institutului Francez din România la București.         

Format inovator și surprinzător prin excelență, scurtmetrajul își face pentru cea de-a doua oară loc în selecția Festivalului, într-o secțiune scurtă, dar care acoperă o diversitate de stiluri. Un juriu compus din trei tineri critici de film va alege regizorul câștigător, care va fi invitat pentru un sejur de creație la Rezidența de Buzunar a Institutului Francez din România la București.         

Cele 5 filme prezentate în cadrul acestei secțiuni sunt:

PARTIR UN JOUR – r: Amélie Bonnin – 2020 – 25 min – dramă, comedie muzicală


Cu diploma de bacalaureat în buzunar, Julien a părăsit Normandia natală pentru a-și construi o viață mai mare la Paris, lăsându-și amintirile în urmă. Într-o zi, trebuie să se întoarcă, iar în acea zi amintirile îi sar în față.
Premiul publicului și premiul pentru cea mai bună muzică originală – Clermont-Ferrand 2022; Premiul publicului, Premiul criticilor și premiul pentru cea mai bună interpretare (Bastien Bouillon) – Off Courts Trouville 2021; Premiul publicului și Premiul Juriului – Séquence court métrage 2021
Amélie Bonnin

LES MAUVAIS GARÇONS – r: Elie Girard – 2020 – 40 min – dramă


Cartofi prăjiți, beri și povești despre « întâlniri pe Tinder »… Abandonați de cel mai bun prieten al lor, care este pe cale să devină tată, doi bărbați de treizeci și ceva de ani încearcă să-și reinventeze prietenia.
Premiul César pentru cel mai bun scurtmetraj 2022; Premiul presei Télérama – Clermont Ferrand 2021; Premiul pentru cea mai bună imagine și Premiul pentru cea mai bună interpretare – La Cabina 2020; Premiul pentru cel mai bun actor și premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de debut – Festival Côté Court, Pantin 2021

LE MONDE EN SOI – r: Sandrine Stoïanov & Jean-Charles Finck – 2020 – 19 min – animație


În timp ce se pregătește pentru prima ei expoziție, o tânără pictoriță se angajează cu atâta pasiune în creațiile sale, încât pierde contactul cu realitatea și coboară într-un haos halucinant. Închisă într-o clinică, ea se reconstruiește progresiv prin pictură și prin observarea zilnică a unei veverițe sub fereastră.
Premiul pentru cea mai bună regie și premiul Universității din Namur – Festivalul de Film Franconfon, Namur; Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj – Filmfest Osnabrück; Label Short Film Market Picks – Clermont Ferrand; Premiul Movistar+ și Premiul juriului tinerilor profesioniști – Unifrance; Marele Premiu – Festival des Nuits Magiques, Bègles; Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de animație – iFilm Fest, Londra

LE ROI DAVID – r: Lila Pinell – 2021 – 41 min – dramă, comedie

Shana își caută de lucru, are nevoie de bani pentru a părăsi Franța și oamenii care au o influență negativă asupra ei. Dar trecutul pe care încearcă să-l uite o tot prinde din urmă. Și, în plus, chiar vrea să uite?
Marele Premiul și Premiul juriului studențesc – Clermont-Ferrand 2022; Premiul Jean Vigo 2021 pentru cel mai bun scurtmetraj; Marele premiu al publicului – Festival Silhouette 2021; Premiul pentru cel mai bun decor – O Dia Mais Curto 2021; Selecție Curtas de Vila do Conde 2021

SAINT JEAN-BAPTISTE – r: Jean-Baptiste Alazard – 2021 – 20 min – experimental


„Pui de vipere, cine v-a arătat să fugiţi de mânia ce va să fie? Faceţi deci roadă, vrednică de pocăinţă”. Ioan Botezătorul, Evanghelia după Matei.
Ca un jurnal nostalgic, filmul urmărește zece ani din viața regizorului și a prietenilor săi, prin sărbători și lupte, încercând să surprindă fiecare moment și să și-i amintească pe cei petrecuți împreună. Este o odă la viața păgână, la comunități și la acele gesturi care ne-au permis să trăim împreună timp de zece mii de ani.
Festivaluri: Clermont-Ferrand; FIDMarseille; Festival Tous Courts, Aix-en-Provence; Festival de Winterthur; Festival du Film Court de Villeurbanne; Festival dei Popoli, Florența; Champs-Élysées Film Festival, Paris

This site is registered on wpml.org as a development site.